Kiemelt médiapartnereink:

Főtámogató:

Kedves Közönségünk!

 

Ma már mindennek van világnapja, annyiféle, hogy nincs is annyi nap a naptárban, egy napra néha több téma is jut. Aztán a sok világnap csendben beleszürkül a hétköznapokba és az érdektelenségbe. Nincs ez másképpen a nemzetközi nőnappal sem, hiába van több évtizedes hagyománya, ma már alig törődik vele valaki. Ahogyan a nőkkel sem törődünk eléggé, pedig sokkal több tiszteletet és figyelmet érdemelnének annál, mint amit ma nyújtunk nekik!

Ne csak egy percig ünnepeljük őket egy csokor árva hóvirággal! Töltsük meg új tartalommal a Nőnapot! Figyelmünkkel ünnepeljük őket, tehetségüket, tudásukat, szépségüket, érzékenységüket, odaadásukat! Legyenek legalább néhány napig valóban csak Ők a középpontban!

A koncerttermek pódiumain női előadók álljanak, a színházak színpadain női sorsokat kövessünk, a galériákban női alkotók műveit lássuk, női történeteket vetítsenek a mozik, ők valljanak magukról az irodalmi esteken, női gondokról szóljanak a pódiumbeszélgetések, egyáltalán Minden a Nőkről szóljon ebben a néhány napban!

A hazai kulturális élet legrangosabb képviselői csatlakoztak az Accord World Music által idén első alkalommal, de hagyomány-teremtő szándékkal megszervezett rendezvénysorozathoz, azért, hogy nőkről szóló, a nők problémáival foglalkozó, női alkotókat bemutató programokat láthassanak az érdeklődők Budapesten és országszerte, összesen 12 város 65 helyszínén mintegy 100 programot! Azért, hogy minél többen vehessenek részt a közös együttgondolkodásban, s minél több figyelmet kaphassanak a nők!

Szinte minden megtalálható a programban a színházi előadásoktól a koncerteken, kerekasztal-beszélgetéseken és kiállításokon át egészen a női sorsokat bemutató játékfilmekig. Reményeink szerint ebben a sokszínű kínálatban mindenki megtalálhatja az őt leginkább érdeklő programot, elgyönyörködhet és eltöprenghet a látottakon, s másnap már egy kicsit más szemmel néz majd a nőkre. Több megértéssel, több tisztelettel és sokkal-sokkal több figyelemmel.

Archívum Sajtó  Kapcsolat  Impresszum Támogatók