Kiemelt médiapartnereink:

Kedves Közönségünk!

 

A 2014-ben második alkalommal lezajlott rendezvénysorozat ismét nagy sikert aratott: 20 városban, 81 intézmény és szervezet részvételével több mint 160 programot láthatott mintegy 20 ezer néző! Az előző évihez képest sikerült másfélszeresére növelni nemcsak az együttműködő intézmények, hanem a programok és a résztvevő városok számát is, s ennek köszönhetően kétszer annyi nézőt fogadhattunk.

 

Első alkalommal, 2013. március 8–10. között rendeztük meg a Mindenütt Nő elnevezésű rendezvénysorozatot, mely a női alkotókat, a női sorsokat bemutató alkotásokat és a nők gondjait állította középpontjába, s amelyhez már 2013-ban is a hazai kulturális élet igen jelentős intézményei csatlakoztak, melynek köszönhetően a kezdeményezés már akkor is igen nagy sikert aratott: 12 városban, 65 helyszínen több mint 110 programot láthatott mintegy 10 ezer néző.

 

A rendezvényt az a gondolat hívta életre, hogy a nők ma nem kapják meg azt a figyelmet és tiszteletet a társadalom részéről, amelyet megérdemelnének. Ma már mindennek van világnapja, annyiféle, hogy nincs is annyi nap a naptárban. Aztán a sok világnap csendben beleszürkül az érdektelenségbe. Nincs ez másképpen a nemzetközi nőnappal sem, hiába van több évtizedes hagyománya, ma már alig törődik vele valaki.

A Mindenütt Nő célja, hogy töltsük meg új tartalommal a Nőnapot! Ne csak egy percig, egy csokor árva hóvirággal, hanem a figyelmünkkel ünnepeljük őket, tehetségüket, tudásukat, szépségüket, érzékenységüket, odaadásukat! Legyenek legalább néhány napig valóban csak Ők a középpontban!

A koncerttermek pódiumain női előadók álljanak, a színházak színpadain női sorsokat kövessünk, a galériákban női alkotók műveit lássuk, női történeteket vetítsenek a mozik, ők valljanak magukról az irodalmi esteken, női gondokról szóljanak a pódiumbeszélgetések és a tudományos konferenciák, egyáltalán Minden a Nőkről szóljon ebben a néhány napban!

 

E sokszínű kínálatban reményeink szerint 2014-ben is mindenki megtalálhatta az őt leginkább érdeklő programot, eltöprenghetett vagy elgyönyörködhetett a látottakon, s másnap már egy kicsit más szemmel nézett a nőkre. Több megértéssel, több tisztelettel és sokkal-sokkal több figyelemmel.

 

Újra várjuk majd Önöket 2015. március 6–8. között a Mindenütt Nő rendezvényein, remélhetőleg még több helyszínen, még több programmal, s addig is ne feledjék, hogy az év minden napja nőnap, csak nem jut az eszünkbe!

 

 

Archívum Sajtó  Kapcsolat  Impresszum Támogatók