A körözött egy olyan hagyományos magyar étel, amely egyszerű alapanyagokból készül, és mindössze néhány perc alatt összeállítható.
Receptünk az egyik legfinomabb, könnyen elkészíthető körözöttet varázsolja az asztalra.
Hozzávalók:
- 50 dkg túró
- 2 evőkanál tejföl
- 1 evőkanál vaj
- 1 nagy lila hagyma, apróra vágva
- Fél teáskanál őrölt paprika
- Fél teáskanál őrölt kömény
- Só ízlés szerint
Elkészítés:
- A túrót tegyük egy tálba, majd adjunk hozzá egy evőkanál tejfölt.
- A vajat olvasszuk fel egy serpenyőben, majd adjuk hozzá a hagymát. Pirítsuk addig, amíg a hagyma üveges nem lesz.
- Adjuk hozzá a paprikát, a köményt és a sót majd jól keverjük össze.
- A serpenyőben lévő hagymás-fűszeres keveréket adjuk a túróhoz, és keverjük össze.
- A kész körözöttet tálaljuk sült húsokkal, salátával, vagy akár egy kis pirítóssal.
Kapcsolódó recept ötletek




