Egy igazi olasz bolognai recepthez is használhatunk zellert. A zellergumó éppoly hasznos, mint a zeller szára, levelei, vagy a magja. A zellert több száz éve használja a népgyógyászat, értékes tulajdonságai miatt: pusztítja a kóros baktériumokat és gombákat a húgyutakban, a vesében, a belekben és a gyomorban és támogatja az alhasi vérkeringést.
Illetve a paradicsom sem maradhat el, mely segíti az emésztést, és a gyomorsav túltengés panaszaitól is könnyedén megszabadít.
Legyen az külső vagy belső gyulladás a paradicsom mindkettőre gyógyírt hoz. Csökkenti a reumás, ízületi fájdalmakat, nehezen gyógyuló sebeknek is segít a regenerálódásban!
Ezért is érdemes bolognai-t készíteni.
Húsmentesen, olaszosan, gombás bolognai recept
Naná, hogy egy egyszerű és finom recept:
Hozzávalók:
- 2 csésze apróra vágott gomba
- 1 nagy vöröshagyma, apróra vágva
- 1 szár zeller, apróra vágva
- 1 nagy sárgarépa, apróra vágva
- 1 csésze zúzott paradicsom
- 1 csésze víz
- 2 adag főtt tészta
- Zsiradék a sütéshez
- Só és bors, ízlés szerint
Elkészítés:
- A zöldségeket fonnyasszuk meg a zsiradékon. Ízesítsük sóval és borssal.
- Adjuk hozzá a paradicsomot és a vizet. Alaposan keverjük el az összetevőket, majd fedjük le.
- 5-8 perc után vegyük le a fedőt és addig főzzük, míg elérjük a szükséges állagot.
- Tésztával tálaljuk, bazsalikom levelekkel díszítsük.
Jó étvágyat!
Kapcsolódó recept ötletek




Főkép forrása: traderjoes.com