A zöldborsó főzelék egy könnyen elkészíthető étel, és sokféleképpen variálható. Finom ízének és jótékony hatásainak köszönhetően sokféle étel alapja lehet.
A borsófőzelék recept alapjául szolgáló zöldborsó finom ízű, ami nagyszerűen kombinálható más ízekkel, és finom és egészséges étel készíthető belőle.
Hozzávalók 4 személyre:
- 1 kg zöldborsó
- 1 evőkanál étolaj
- 1 teáskanál só
- 2 teáskanál cukor
- 1 evőkanál liszt
- 6 dl tej
Elkészítés:
- Mossuk meg alaposan a zöldborsót, és áztassuk be kb. 8-10 óráig.
- A borsót pároljuk meg olajon és főzzük puhára.
- Ha megpuhult, adjuk hozzá a lisztet és pirítsuk meg picit, majd öntsük rá a hideg tejet.
- Kevergessük, amíg egy homogén masszát nem kapunk.
- Ha szükséges, adjunk hozzá még egy kevés tejet és főzzük össze a főzeléket.
A zöldborsó főzelék egy finom és egészséges étel, ami színesíti a napi étrendünket.
Készítsük el ezt a finom ételt, és élvezzük ki az ízek varázslatát.
Kapcsolódó recept ötletek





