Nagyon szeretem az egyszerű lepénykéket, mivel nagyszerű kiegészítése lehet egy étkezésnek. Talán egy baj van vele, hogy túl gyorsan fogy.
A cukkinis lepény elkészítése nagyon egyszerű, mert csak tojás, valamilyen lisztféle, fűszerek és valamilyen zöldség szükséges hozzá.
Egészen gyorsan elkészíthető, és akár gluténmentes változatként is megcsinálhatjuk – rajtunk múlik, milyen lisztet használunk.
Általában cukkinit vagy répát használok a lepényekhez és kókuszzsíron sütöm ki. Most viszont egy kicsit több összetevőt használok, hogy extrán finommá tegyem a lepényeket.
Természetesen ízlés szerint variálhatjuk a hozzávalókat, az eredmény mindenképp finom lesz. Irány a konyha és készítsünk finom lepényeket!
Cukkinis lepény recept
Kb. 20 kis lepénykét készíthetünk ebből a mennyiségből és fél óra alatt készülünk el.
Hozzávalók:
- Két közepes cukkini, durvára reszelve
- 2 gerezd fokhagyma, nagyon vékony szeletekre vágva
- 3 nagy mogyoróhagyma, nagyon vékony szeletekre vágva
- 1 dl reszelt növényi sajt
- 2 nagy tojás
- 1 citrom héja
- 1,5 dl liszt – amilyet mi választunk, én királylisztet használok
- Só és bors, ízlés szerint
- Olaj vagy zsír a sütéshez – én kókuszzsírt használok
- Citrom karikák a tálaláshoz
Elkészítés:
- Minden összetevőt alaposan össze kell keverni egy nagy tálban. Olyan sűrűre csináljuk, hogy összeálljon, de ne is legyen túlságosan kemény – ez egy lágy „tészta”.
- Melegítsünk zsírt vagy olajat egy serpenyőben és kisebb adagokban süssük ki a tésztát.
- A kész lepényeket papírtörlőre helyezzük, és várjuk meg míg a zsír vagy olaj lecsöpög.
- Frissen sütve tálaljuk!
Jó étvágyat!
Főkép forrása: tastykitchen.com