Ez egy nagyon egyszerű és gyorsan elkészíthető recept. A tejbegríz egy sűrű, zamatos, tejes-búzadarás étel, amelyet szinte mindenki imád.
A kész tejbegrízt fahéjjal, kakaóval, mazsolával, lekvárral díszíthetjük.
Hozzávalók 2 személyre:
- 2 csésze tej
- 2 evőkanál cukor
- 4 evőkanál búzadara
- csipet só
Elkészítés:
- Öntsük a tejet egy lábasba, és forraljuk fel, de ügyeljünk rá, hogy ne fusson ki.
- Óvatosan szórjuk bele a búzadarát, és folyamatosan kevergessük, amíg a massza el nem éri a kívánt sűrűséget.
- Adjuk hozzá a cukrot és a sót és keverjük el.
- Főzzük még pár percig, és vegyük le a tűzről.
- Tálaljuk forrón, kakaóporral vagy fahéjjal meghintve.
Jó étvágyat!