Sokszor jelent fejfájást, hogy milyen módon lehet a hagyományos receptekből kicsit egészségesebb ételt varázsolni. Természetesen az édességeknél ütközhetünk a legtöbb akadályba.
A gofri az egyik legegyszerűbb olyan édesség, melyet sokan szeretnek és könnyen átalakítható egészségesebb változattá.
A gluténmentes gofri elkészítéséhez csupán néhány összetevő szükséges és mégis sok variációban készíthető el. Az első kísérleteim mind odaragadtak a gofri-sütőre… aztán további kísérleteke végeztem és végül sikerült egy olyan verziót készíteni, amely valóban tökéletes.
Nem fogja senki észrevenni, hogy mennyivel egészségesebb verziót eszik.
Gluténmentes Gofri Recept
Az alap ötlethez 7 összetevő szükséges, de néhány további tippet is adok – így variálható az íz és az aroma:
Hozzávalók:
- 3 dl cukrozatlan mandulás tej + 1 tk fehér vagy almaecet
- 1 tk olíva, repce vagy olvasztott kókuszolaj
- 2 tk agávé nektár vagy juharszirup (vagy méz, ha nem vegán)
- 50 g zabpehely
- 220 g királyliszt
- 1 cs sütőpor
- csipet tengeri só
Opcionális hozzávalók (lehet válogatni):
- 1 teáskanál vanília extraktum
- fél teáskanál fahéj
- 1 evőkanál lenmagliszt
- kevés magas kakaó tartalmú, xilites csokoládé reszelék
- néhány gramm ledarált banán vagy más gyümölcs
Elkészítés:
- Minden összetevőt alaposan összedolgozunk egy tálban.
- A gofri-sütőt bekapcsoljuk, ha bemelegedett enyhén megkenjük olajjal és kis adagokban kisütjük a tésztakeveréket.
- Cukormentes házi-lekvárral, melegen tálaljuk.
Jó étvágyat!
Kapcsolódó recept ötletek



