Akinek problémája a gluténnal vagy akár a lisztekkel, biztosan szereti tudni, hogyan lehet úgy pizzát készíteni, hogy az az érzékenyeknek is megfelelő legyen.
Erre egy jó példa az, amikor egyszerűen brokkolit használunk a gluténmentes pizza tészta alapnak.
A brokkoli ráadásul nagyon egészséges is, így nem csak gluténmentes pizzát kapunk, hanem extra tápanyagokat teszünk az ételbe.
Ráadásul a főtt brokkolinak a kalória mennyisége alacsony, tehát még súlyproblémásoknak is tökéletes választás. Így ehetünk pizzát anélkül, hogy „bűnözni” kellene.
Íme az egészséges(ebb) brokkolis pizza recept:
Gluténmentes pizza brokkoliból
Hozzávalók:
- 1 nagy fej brokkoli apróra vágva és párolva
- 1 nagy tojás
- 2 bögre aprított mozzarella
- Fél bögre parmezán reszelve
- Fél teáskanál fokhagymapor
- 0,25 bögre marinara szósz
- 0,25 bögre pepperoni
- Só és bors ízlés szerint
- Friss bazsalikom díszítéshez
Elkészítés:
- Melegítsük elő a sütőt 200 fokra.
- Ételaprítóban zúzzuk apróra a brokkolit. A levére nem lesz szükségünk, szűrjük le egy tálba.
- A brokkolihoz adjuk hozzá a tojást, a mozzarella és a parmezán felét. Ízesítsük sóval, borssal és fokhagymával.
- Tegyük sütőpapírral bélelt tepsire a brokkolis masszát. Kézzel egyengessük el, pizza tészta vékonyságú, kör alakra. 20 percig süssük – amíg a széle aranybarna lesz.
- A félig kész tésztára öntsük rá a marinara szószt, és a maradék sajtokat, illetve a pepperonit.
- Nagyjából 10 percig süssük, amíg a sajt megolvad. Bazsalikommal díszítve tálaljuk.
Jó étvágyat!
Kapcsolódó recept ötletek




