A pattogatott kukoricáról sokaknak a moziban kapható, sózott finomság jut eszébe. Valójában a pattogatott kukoricának nem csak ezt az egy elkészítési módját ismerjük. És ne higgyük, hogy annyira rossz étel a pattogatott kukorica, hiszen nincs túlságosan magas kalóriatartalma, és ha megfelelően van elkészítve, akkor valóban hasznos étel lehet.
Ha nassolásra vágynánk, érdemes a pattogatott kukoricára gondolni, de most valamilyen más formában, mint azt megszoktuk. Készítsünk a pattogatott kukoricából (popcorn) egy édeskés finomságot! Igen, ez most nem sós nassolni való lesz, hanem édes – mert azért az édeset is szeretjük.
Popcorn egy kicsit másképp és most édesen:
Édes pattogatott kukorica rudacskák recept
Hozzávalók:
- 4 csésze, sózatlan pattogatott kukorica (elkészítve)
- Háromnegyed csésze szárított sárgabarack
- Fél csésze aszalt áfonya
- Fél csésze kókuszreszelék
- Fél csésze pörkölt mandula, apróra vágva
- 1 csésze tahini
- 2 evőkanál méz
- Sütőpapír
Elkészítés:
- A pattogatott kukoricát egy konyhai aprítógéppel aprítsuk fel.
- Az áfonyát és a barackot is aprítsuk fel a géppel.
- Egy keverőtálban minden hozzávalót alaposan keverjünk el.
- Egy sűtőpapírra tegyük ki a masszát és „nyújtsuk ki”, kb. 1 cm vastagra. Ez nehézkes lesz, mert kicsit ragad.
- Vágjuk szeletekre és hagyjuk megszikkadni – melegben vigyázni kell, mert a méz könnyen megolvadhat.
- Díszítsük csokis popcorn darabokkal.
Jó étvágyat!
Főkép forrása: spamellab.com