Tojáskrém – az egyik legfinomabb és legkönnyebben elkészíthető gyorsétel. Egy igazi házias ízű finomság, amit bármikor megkóstolhatsz.
A tojásos-tejfölös ízorgia élvezetét úgy érheted el, hogy néhány alapvető alapanyagot és kevés időt összeadsz. Készítsd el ezt a közkedvelt tojáskrémet, amelyet családod tagjai biztosan örömmel fogadnak majd.
Hozzávalók:
- 4 db tojás
- 1 evőkanál só
- 1/4 teáskanál bors
- 1 közepes vöröshagyma, apróra vágva
- 2 evőkanál vaj
- 2 evőkanál tejföl
- 1 evőkanál mustár
- 1/4 bögre petrezselyemzöld, apróra vágva
Elkészítés:
- Főzzük a tojásokat 10 percig, majd ha lehűlt pucoljuk meg és reszeljük le.
- Egy lábasba hevítsük fel a vajat, majd adjuk hozzá a vöröshagymát és süssük addig, amíg meg nem puhul.
- Hozzáadjuk a sót, borsot és a tojást, majd alaposan összekeverjük.
- Keverjük hozzá a tejfölt és a mustárt a tojásos keverékhez.
- Végül hozzáadjuk a petrezselyemzöldet, és elkeverjük.
A tojáskrém készen is van, és azonnal fogyasztható. Ha esetleg tárolni szeretnéd, akkor tegyél egy fedőt rá, és helyezd hűtőszekrénybe.
Kapcsolódó recept ötletek





