A tzatziki saláta eredetileg a görög gasztronómia egyik legnépszerűbb salátája. Nagyon egyszerű, de nagyon finom saláta, amely friss tejfölből, uborkából, fokhagymából, citromléből és olívaolajból áll.
Az alábbi recept segítségével teljesen autentikus tzatzikit készíthetsz, ami tökéletesen passzol majd a grillezett húsokhoz, a gyrosokhoz vagy akár a falafelhez.
Hozzávalók:
- 1 db kígyóuborka
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 evőkanál olívaolaj
- 1 csipet só
- 2 evőkanál kapor
- 1 citrom leve
- 450 g görög joghurt
Elkészítés:
- Az uborkát és a hagymát vágd apróra, majd tedd bele egy tálba és öntsd fel az olívaolajjal, majd sózd meg.
- Add hozzá a kaprot és a citromlevet, majd keverd össze a joghurttal.
- Az elkészült tzatzikit helyezzük hűtőbe legalább egy órára, hogy a fűszerek összeérjenek.
- Kész is van a tzatziki saláta! Tálalás előtt ízesítsd tovább a saját ízlésed szerint.
Kapcsolódó recept ötletek





