Könyvajánló
A könyv szerzője több mint két évtizede küzd az ételallergiás élet kihívásaival, és gyermekei születése után arra is rájött, hogyan lehet ezeket az ételeket minden korosztály számára vonzóvá tenni.
Online platformjain hatalmas rajongói bázis gyűlt össze, ahol sokan találhatnak inspirációt. Nemcsak gluténérzékenyek számára ajánlottak a receptjei, de azoknak is segítséget nyújthatnak, akik cukorbetegséggel, inzulinrezisztenciával, tejallergiával küzdenek, vagy a vegán étrendet követik.
Kiss Mona egyedülálló gasztrobloggerként harmadszorra is elhatározta magát, hogy megosszon velünk egy olyan különleges receptkönyvet, amely 60 glutén-, tej-, tojás-, cukor-, szója-, mogyoró- és élesztőmentes, valamint kész lisztkeverék nélküli vegán fogást sorakoztat fel.
Új kötetében most a világkonyha remekeihez kalauzol el minket. Újragondolta más országok jellegzetes ételeit: kezdve a török tejberizstől, a francia zöldséges quiche-en át egészen a görög muszakáig és az amerikai sajttortáig.
Sokan találkoznak az élet során olyan ételallergiákkal vagy -érzékenységekkel, mint amilyen a mogyoróval vagy a liszttel szemben jelentkezhet. Ezeknek az élelmiszereknek a kerülése sokszor kihívást jelenthet, de néhány hasznos tippel és trükkel könnyedén elkerülhetőek, és változatos, egészséges étrendet tarthatunk.
A legbiztosabb módja annak, hogy elkerüljük a mogyorót és a lisztet, ha magunk készítjük el az ételeket. Így teljes kontroll alatt tartjuk az összetevők mibenlétét. Ha úton vagyunk, vagy bizonytalanok vagyunk az étel összetevőit illetően, mindig vigyünk magunkkal valami biztonságos harapnivalót.
Ismerjük meg az alternatív elnevezéseket: néha a címkéken nem „mogyoró” vagy „liszt” néven jelennek meg ezek az összetevők. Ismerjük meg azokat a neveket és összetevőket, amelyek rejtett forrásként szolgálhatnak ezekhez az allergénekhez.