A következő egyszerű lépések segítségével megtanulhatod, hogyan készítsd el ezeket a bájos és ínycsiklandó amerikai palacsintákat otthon.
Induljunk is neki ennek az ínycsiklandó kalandnak, és élvezzük a klasszikus amerikai palacsinták kellemes ízét és textúráját!
Amerikai palacsinta recept a saját konyhádban
Hozzávalók:
- 25 dkg finomliszt
- 3 evőkanál cukor
- 1 csomag sütőpor
- 1/2 teáskanál só
- kevés fahéj
- 3 dl tej
- 1 db tojás
- 1 evőkanál napraforgó olaj
- 1 csomag vaníliás cukor
Elkészítés után:
- Kevés vaj vagy olaj a sütéshez
- Tetszőleges töltelék, például szirup, gyümölcs vagy lekvár
Elkészítés:
- Egy közepes méretű tálban keverd össze a lisztet, cukrot, sütőport, sót és a fahéjat.
- Egy másik tálban keverd össze a tejet, a tojást, a napraforgó olajat és a vaníliás cukrot. Alaposan keverd össze, amíg sima állagú lesz.
- A nedves hozzávalókat lassan öntsd a száraz hozzávalókhoz, és keverd jól össze, amíg egyenletes palacsinta tésztát kapsz. Nem baj, ha kicsit csomós marad, fontos, hogy ne keverd túl sokáig.
- Melegíts fel egy serpenyőt közepes lángon, és adj hozzá egy kevés vajat vagy napraforgó olajat, hogy befedje az alját.
- Kanalazz a serpenyőbe kb. 1/4 csésze tésztát egyenként. Hagyd, hogy a palacsinták megsüljenek, amíg a tetejükön buborékok jelennek meg, majd fordítsd meg őket, és süsd további 1-2 percig, amíg mindkét oldaluk aranybarna lesz.
- Ismételd meg az 5. lépést, amíg az összes tészta elfogy.
- Tálalás előtt tedd a palacsintákat egy tányérra, és ízlés szerint szórd meg sziruppal, gyümölccsel vagy lekvárral.
Jó étvágyat kívánok!