A következő cikkben egy egyszerű, mégis csodálatosan ízletes Brownie receptet osztunk meg Veletek, ami garantáltan örömet szerez majd minden csokoládérajongónak.
Hozzávalók:
- 25 dkg vaj
- 20 dkg étcsokoládé
- 30 dkg kristálycukor
- 4 db tojás
- 6 dkg liszt
- 1 teáskanál sütőpor
- 8 dkg kakaópor
Az elkészítés menete:
- Melegítsd elő a sütőt 180 fokra (légkeveréses sütőben 160 fokra).
- Olvaszd meg a vajat egy kis lábasban, majd add hozzá a felaprított csokoládét, és keverd addig, amíg teljesen felolvad. Ezután hagyd hűlni.
- Egy másik tálban verd fel a tojásokat a kristálycukorral, míg világos és habos nem lesz.
- Add hozzá a megolvadt csokoládés vaj keverékhez a tojásos cukrot és keverd össze.
- Keverd össze a lisztet, a sütőport, és a kakaóport, majd add hozzá a csokoládés keverékhez. Óvatosan, de alaposan keverd össze.
- Öntsd a keveréket egy sütőpapírral bélelt 20×20 cm-es sütőformába.
- Süsd a brownie-t a sütőben 20-25 percig. A brownie akkor van kész, amikor a teteje ropogós, de belül még kicsit nedves.
- Hagyd a brownie-t a formában hűlni, majd vágd kockákra.
Jó étvágyat! Remélem, hogy az elkészült brownie mindenkinek ízleni fog!