Biztosan ismeritek a hangulatot: Az ünnepi asztal közepén ott trónol a tökéletesen megformázott, illatos, kakaós kuglóf, ami mindenkit magához csábít.
De miért várjuk meg az ünnepeket? Ma megmutatjuk, hogyan készíthetitek el otthon ezt a klasszikus süteményt egyszerű, könnyen beszerezhető hozzávalókból.
Akár kezdő háziasszonyok, akár profi cukrászok vagytok, ezzel a recepttel garantáltan elkápráztathatjátok vendégeiteket. Kövessétek lépésről lépésre az útmutatónkat, és készítsétek el a tökéletes kuglófot lisztből, sütőporból, porcukorból, sóból, tojásból, tejből, étolajból és kakaóporból.
Hozzunk létre valami igazán finomat együtt!
Kezdőknek és profiknak: Kuglóf recept alapvető hozzávalókból
Hozzávalók:
- 30 dkg liszt
- 3 teáskanál sütőpor
- 25 dkg porcukor
- 1/2 teáskanál só
- 4 db tojás
- 1 dl tej
- 1 dl étolaj
- 2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
Elkészítés:
- Melegítsd elő a sütőt 180 fokra, majd kenj ki egy kuglóf formát olajjal és lisztezd be.
- Egy nagy tálban keverd össze a lisztet, a sütőport, a porcukrot és a sót.
- Egy másik tálban verd fel a tojásokat, majd add hozzá a tejet és az étolajat, és keverd össze.
- Öntsd a tojásos keveréket a száraz hozzávalókhoz, és keverd össze, amíg a tészta sima és csomómentes lesz.
- Válaszd el a tésztát két részre. Az egyik felébe keverd bele a kakaóport.
- A tészta fele kerüljön az előkészített formába, majd kanalazd rá a kakaós részt, végül jöhet rá a maradék tészta.
- Sütőben süssük 40-50 percig, vagy amíg a süteményre szúrt fogpiszkáló tiszta nem marad.
- Hagyd a formában hűlni 10 percig, majd fordítsd ki egy rácsra és hagyd teljesen kihűlni.
Egészségedre! A süteményt tálalhatod tejszínhabbal, porcukorral vagy csokoládé öntettel a tetején.